Over ons

Welkom bij Bakkerij Latui, waar we al meer dan 70 jaar met liefde en toewijding de heerlijkste broodjes en gebakjes voor u bakken.

De geboorte van bakkerij Latui.

Onze verhaal begint in 1947 met de visionaire Louis Latui, die na jaren ervaring opdoen in de bruisende bakkerijen van Brussel, zijn eigen bakkerij opende in het pittoreske Montenaken. Hij opende de bakkerij meteen na de Tweede Wereldoorlog, en het werd direct een daverend succes.

Een Familie met Bloem in het Bloed.

Onze bakkerstraditie zit diepgeworteld in de Latui-familie. Louis’ zoon, Gilbert, was al als klein jongetje betoverd door de kunst van het bakken. Met fonkelende ogen en een groot hart voor het vak hielp hij zijn vader zodra hij groot genoeg was. Zijn liefde voor het bakkersleven was zo sterk dat hij uiteindelijk het stokje overnam, vastbesloten om de familietraditie voort te zetten.

De Opkomst van Lode.

In 1969 werd Lode Latui geboren, de zoon van Gilbert. Opgegroeid in de warme, geurige omgeving van de bakkerij, kon hij niet anders dan verliefd worden op het ambacht. Na zijn middelbare school ging Lode direct naar de bakkerijschool, vastberaden om de beste bakker te worden die hij kon zijn. Zijn toewijding en talent maakten hem al snel tot een ware meesterbakker.

 

Een Nieuwe Generatie aan het Roer .

Na twintig jaar nauw samen te hebben gewerkt met zijn vader, nam Lode in 2007 de bakkerij over. Samen met zijn vrouw, Valérie Theunis, blaast hij dagelijks nieuw leven in de bakkerij, met dezelfde passie en liefde die generaties voor hen hebben getoond. Kom langs en proef de traditie en liefde die in elk stukje gebak verweven zit!